skip to Main Content

A minap, amikor Olaszországból hazafelé tartottunk, olvasgattam a kocsiban. Azon szerencsések közé tartozom, akik tudnak olvasni az autóban hányinger nélkül. 🙂 Az ilyen hosszú autós utakat szoktam felhasználni arra, hogy a hónapok alatt megvett, felhalmozott „majd elolvasom” újságokat tényleg kiolvasom.

Így ragadta meg a figyelmem egy érdekes cikk a Glamour magazin áprilisi számában. Hernádi Judit tökéletesen megfogalmazta azt, mit kell elfogadnunk ahhoz, hogy szabadon, görcsök nélkül, másoknak való megfelelési kényszer nélkül élhessünk 40, 50 éves korunk felett. A művésznő gondolatai az alábbiak: „ Van egy rakás dolog, amit nem tudok, de nem is akarok tudni, és egy csomó más, amit szeretnék tudni, de belátom, hogy nem megy.” A gondolatsor első részével soha nem vol bajom. Na de a második felével nagyon sokáig bírkóztam. Sok kisebb-nagyobb jelzést, pofont kaptam az élettől, mikor egyszer végre megengedtem magamnak, hogy elengedjek valamit, amit nagyon szerettem volna, de nem tudtam már megvalósítani, megtanulni. Rá kellett jönnöm, hogy nagy árat fizetnék érte. Ekkor átkattant valami. Kezdtem tényleg elfogadni önmagam, a jelenre koncentrálni, a pillanatokat igazán mélyen megélni. Persze az hazugság lenne, ha azt mondanám, egyáltalán nem görcsölök a jövőn. De egy biztos, már nem akarok mindenkinek megfelelni, ez a kényszer elmúlt, és ez hatalmas szabadságérzetet ad.

Egyre többen vagytok, akik kedvelitek az oldalam és ez örömmel tölt el, s megerősít abban, hogy jól döntöttem, mikor felvállatam ezt a kicsit másfajta bloggolást. Higyjétek el nagyon fontos lépés az önelfogadás felé az is , ha megismeritek saját színeiteket, majd hordjátok is őket, valamint egy másik lépés is, ha nem akarjátok magatokat sanyargatni mindenféle diétával az esetleges mínusz 1-2 kg miatt. Ehelyett inkább ismerjétek meg és fogadjátok el testalkatotokat és abból hozzátok ki a legjobbat. Ha a fogyás is összejön, akkor az a bónusz. 🙂

Saját színeitekkel, jól megválasztott fazonokkal láthatók lesztek újra. Észre sem veszitek és színes lesz a világ és pozitívan fogsz hatni a környezetedre.

Jelentkezz be egyéni tanácsadásra, vagy workshopra segítek:

https://goo.gl/forms/0TTa1u0XVDRM0KPe2

https://goo.gl/forms/WCYkKEZtJDEhiUyr2

dekanykrisztastyle@gmail.com

+36704174471

Dékány Krisztina

Stílustanácsadó

Back To Top