skip to Main Content

Advent, Karácsony. Én ezt az időszakot szeretem a legjobban. Augusztusban ünneplem a születésnapomat, s gyakorlatilag utána már a karácsonyt várom, miközben a következő képen jelennek meg előttem, a legváratlanabb pillanatokban:

rég nem látott barátokkal találkozás,

adventi vásárban forralt borozás apukámmal, férjemmel, fiaimmal

gyertyagyújtás a lépcsőházban a többi lakóval,

közös filmnézések a gyerekekkel,

karácsonyi zene hallgatása az autóban,

elcsendesedés,

karácsonyi koncert a Müpa-ban,

újabb süti receptek kipróbálása….

és még sorolhatnám.

Tudom sokan nem így élitek meg ezt az ünnepi időszakot. Sok nőnek, anyának a karácsonyról, ajándékozásról az idegbaj, rohangálás, nincs időm semmire, totál fáradt vagyok, elmennék egy lakatlan szigetre….gondolatok jutnak az eszébe. Persze én sem mindig így éltem meg az ünnepeket. Hosszú időbe telt mire a fent leírt érzések jellemzik számomra ezt az időszakot. Ennek megfeleően sokféle hangulatban, fáradtsági szinten jutunk el Szentestéig. De van egy kérdés amellyet minden nő feltesz magának, ki már december elején, ki  egy nappal 24-e előtt: Mit vegyek fel? Valljuk be, ha túl vagyunk terhelve, ezt is stresszként éljük meg. Mikor barátnőmnek említettem, hogy ebben a témában írok cikket, a javaslata a Mit vegyek fel? kérdésre a következő volt: pizsamát. És valóban, érdemes végig gondolni, milyen környezetben is töltjük azt a pár napot, milyen elvárásnak kell megfelelnünk, illetve minek nem akarunk megfelelni, eszerint kiválasztani az öltözékünket.

1., Laza, otthonülős, nem megyek sehova karácsony estére az ajánlatom:

Ekkor tényleg szóba jöhet a pizsama J, ha úgy tartja kedvetek. Látom magam előtt, hogy sokan csóváljátok a fejeteket, na de Szenteste pizsamában… Amennyiben szűk családi körben vagytok és eljön az ajándékozás, gyertyagyújtás ideje, kapjatok fel egy farmert és hozzá egy karácsonyi pulcsit. Tele vannak vele az üzletek, bárhol beszerezhetők. De bármilyen laza, kötött felső is jó. A lényeg, hogy jól érezd magad benne. Nálunk kicsi a család, rokonok is kevesen, így mi a gyerekekkel néha megengedjük magunknak ezt a „stílust” karácsonykor.

2., Nagyobb családi, baráti körben ünnepletek

Ilyen és ehhez hasonló ünnepi alkalmakkor nyugodtan nyúljatok a nemesebb anyagokhoz, mint a selyem, bársony, csipke..legyen az egy blúz, ruha, szoknya, akár nadrág. Elengedhetetlen, hogy ismerd alkatodat, és ne csapd be önmagad, hiszen így tudod a legjobb fazont megtalálni.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig nagyon fázós voltam. Így sokszor részesítem előnyben a nadrágos szetteket. Egy alkalmi blúzzal feldobva így is stílusos lehet a megjelenésünk.

Sokat járok színházba, koncertre, ezért az én szekrényben ott lapul egy fekete szmoking nadrág. Egy ilyen nadrágon az egyetlen dísz az oldalán lévő szatén csík. Így bátran nyúlhattok egy kicsit vagányabb szabású blúzhoz csipke, selyem, szatén anyagból. Használjátok a színeket, ne csak fekete fehér kombinációban gondolkodjatok! Elő az arany, ezüst, piros, narancs… színű blúzokkal.Egy lazább változata lehet a nadrágos outfitnek, ha egy csillogó szatén nacit választasz. Ehhez akár egy laza kötött pulcsit is felvehetsz egy nude cipővel, illetve a fent említett anyagú blúzok közül bármelyiket.

Egy sötétebb alapon, nyomott mintás nadrág is kölcsönözhet elegáns megjelenést. Egy kis csillogás itt is megengedett az alapanyagban. Ezek a típusú nadrágok időtállók, az év bármely szakaszában viselheted őket. Válassz hozzájuk egy egyszerűbb szabású, színben hozzá illő blúzt.

Nem feledkeztem meg a ruhákat kedvelőkről sem. Mi lehet tökéletesebb, mint egy flitteres ruha? Halkan megjegyzem, nem minden alkatra ideális. Ruha és annak anyagának választásakor is fontos ismerned alkatodat. Amikor flitteres ruhát veszel fel, elég felkapnod hozzás egy magassarkút, egy kézitáskát és már kész is vagy. De vigyázat, ezek a típusú  ruhák gyakran erősítenek! Ám ekkor sem kell lemondanod a flitterekről. Keress ilyen kiegészítőket, cipőt, övet, táskát.

Mutatok pár darabot :

Ideális fazon, ha fázós vagy, és nem szereted a fedetlen karokat.

A következő ruha szintén takarja a vállat és a kart, valamint a has környékét is. A figyelem a dekoltázsra és szoknya részre irányúl a flitterek miatt.

Az ehhez hasonló szabásvonalú ruhák is elterelik a figyelmet, ha van egy kicsi pocakunk:

Persze gondolkodhatunk flitteres felsőben is, a fent említett nadrágok egyikével kombinálva:

Ha plus size méret vagy, akkor válassz kiegészítőnek például flitteres övet. Más színben is gondolkodhatunk, mint a fekete!

3., Beszéljünk pár szót a cipőkről is:

Mindig olyan fazont válassz, ami számodra a legkényelmesebb. Gondold végig mi a szereped: háziasszony, vagy vendég. Nem mindegy. A nude cipő itt is kitűnő választás lehet. Fekete cipőt akkor viseljünk, ha van rajtunk fekete. Ilyenkor nyugodtan előkerülhetnek a csillogó, arany, ezüst darabok is. Hoztam nektek pár képet inspirációnak:

4., Mi a helyzet a fülbevalókkal:

Már egy ideje nagy divat a rojtos fülbevaló. Tökéletes kiegészítő lehet, ami feldobja megjelenésünket. Ha ehhez hasonló fülbevalót választunk, biztosak lehetünk a sikerben. (ha kételkedtek benne, próbáljátok ki!)

Ezek az édes kis gömbalakú fülbevalók feldobják a megjelenésedet, ha egy hangulatos karácsonyi pulcsira esett a választásod, mert laza környezetben ünnepelsz. De ha kis feketét veszel ( ami inkább kis sötét kék legyen) akkor is ad egy kis csavart a megjelenésedhez.

Ahogy a karácsonyi fények vonzzák a tekintetet, úgy tudod te is fel tudod hívni magadra a figyelmet, ha egy hasonló kiegészítőt választasz, arany vagy ezüst színben.

Egy örök érvényű tanács :

Az ilyen és ehhez hasonló jeles alkalmakkor hajlamosak vagyunk túlzásokba esni. Mindig tartástok szem előtt, a kevesebb, néha több.

Boldog Karácsonyt!

Back To Top