skip to Main Content

Nehéz héten vagyok túl. Kisebbik fiam eltörte a lábfejcsontját 3 helyen. Hál istennek nem kellett műteni és a gipszet is megúszta. Így férjemmel megnyertük a hozom-viszem szolgáltatást 2 hónapig a lakásunk és az egyetem között. „Kellemes” dolog a legnagyobb forgalomban naponta kétszer megtenni ezt az utat. Mindezek hatására sokat gondolkoztam az életről, és annak a tudásnak az előnyeiről és hátrányairól, amelyet a 40-es, 50-es éveinkre csupán azáltal szerzünk meg, hogy éltük az életünket.

Például egyre kevesebb dolog miatt aggódunk. Van már egy jól működő ösztönünk, ami segít megszűrni az új baráti kapcsolatainkat. Már élvezzük az egyszerű dolgokat, a csendet. Az élettapasztalatunk hátránya az egyre több veszteség. Ez sajnos mindannyiunknál jelen van, és egész életünkben cipelnünk kell. Legtöbbször megpróbáljuk figyelmen kívül hagyni saját veszteségeinket, mert úgy gondoljuk, az élet túl rövid ahhoz, hogy lelassítsunk és szembenézzünk vele.

Mostanra pedig már annyira életünk részéve vált, hogy megtanultuk kezelni és élni vele, ugyanakkor ezáltal emlékeztet minket arra, hogy becsüljük meg az időnket, a barátainkat, és azt, ami igazán számít nekünk.

Megkérdeztem pár barátnőmet mi jut eszébe az ősszel kapcsolatban. Íme néhány gondolat:

Gesztenyeszedés a gyerekekkel. Habár már rég felnőttek, minden évben van gesztenye a lakásban, amik visszaemlékeztetnek a „régi szép időkre”. Másik kedvencem az őszi séták. A természet utolsó színeinek látványa a téli kopárság előtt. Az év végének közeledte, egy elmélkedős, de mégis várakozással teli időszak.

Kabátok-egy jó kabát mindent megváltoztathat..

Lehetőség arra, hogy mi is egy kicsit hibernáljuk magunkat, lehetőleg pizsamában és meleg mamuszban-egy jó könyvvel és egy pohár vörösborral….

A villamoson izzadás helyett végre meleg pulóverek és sálak hódítanak. 🙂

Pattogó tűz, forró csoki, szívmelengető levesek, az őszi színek, aztán mindjárt itt a karácsony.

Gyertyák, tűzifák, és az ősz színei…

Az ősz az almáspiték, a diótorták és a sült gesztenye ideje. Elmélkedhetünk az életről, az egészségről, valamint rengeteg békés pillanatot találhatunk egy jó kávé társaságában, miközben magunkba szívjuk a nyári nap utolsó melegét.

A ropogó falevelek hangja, egy isteni forrócsoki kirándulás után, a barátaink meghívása vacsorákra, a kanapén eltöltött idő új sorozatokat nézve vagy olvasva, és persze a rengeteg meleg és puha ruha.

Meleg sapkák, sálak, hosszú órák egy forró fürdőben, bebugyolálva hallgatni az eső hangját, a dértől összeroppanó fűszálak hangja, mikor reggel kisétálok.

Hazaérni egy hosszú nap után, lehúzni a rendőnyöket és meggyújtani a gyertyákat.

Őszi színek, csizmák, sálak, kandallók. Forró csoki, forralt bor, és a karácsony közelsége.

Gyertyák! Az ősz a gyertyák ideje, egyszerűen szebbé varázsolják az egész estét.

Az otthon melege sokkal jobban felértékelődik, miután egy hideg nap végén hazaérek.

Végre új évadok vannak a legjobb sorozatokból!

Pattogó tűz, vörösbor, gyapjú, fehérbor, könyvek, kötött pulóverek, pezsgő.

Az ősz illatai. Fahéj, alma, sütőtök, az égő fa.

Dékány Kriszta

Stylist

Back To Top