skip to Main Content

A stílusos megjelenés része a parfüm használata is. Tudtátok, hogy nem mindegy hová fújjuk? Sőt az sem, hogyan tároljuk. Ha azt akarod, hogy parfümöd aromája sértetlen maradjon, mindkét csuklódra spriccelj egy keveset és utána várj, míg beszívódik. Felejtsétek el a dörzsölgetést, mert ennek hatására módosul az illat! Az sem mindegy hol tároljuk kedvenc parfümünket. Szobahőmérsékleten, dobozban tartva óvhatjuk meg leginkább. Ha például a fürdőszobában tárolnánk, a zuhanyozó gőze hamar tönkreteheti.

Tudom, hogy néha jelentős összegeket lehet spórolni a nagyobb fiolákkal, de mindig a kisebb kiszerelést válaszd! A félig üres üvegben ugyanis az oxigén pusztítani kezdi az illat molekuláit és teljesen megváltozhat a parfüm aromája.
Ahhoz, hogy az illat hosszan tartó legyen, fontos, hogy a ruhánk ne takarja el azt a részt, ahová fújtuk a parfümöt. Elsősorban a pulzus pontokra, azaz a csuklóra és nyakra összpontosítsunk. Ha viszont épp párás a klíma és izzadunk, akkor ne a bőrünkre spricceljünk, mivel az izzadás elrontja az illatot. A legjobb, ha hajunkra vagy kiegészítőnkre fújunk.

Végül, de nem utolsó sorban rendkívül fontos, hogy soha ne vegyetek ellenőrizetlen helyről parfümöket, mert lehet, hogy az illatanyag megegyező az eredetivel, de olyan hordozó anyagokat használhatnak, amelyek komoly bőrirritációt okozhatnak.

Sokszor említettem már, hogy a kedvenc tervező párosom Dolce & Gabbana. Ruháikon túl rajongok a parfümjeikért is. Örök szerelmem a Light Blue.

Ezt az illatot használom több mint 10 éve, de ez nem meglepő, mivel páromat sem cserélgetem sűrűn.
Lehet, hogy van összefüggés a kettő között? Szerintetek?

Dékány Kriszta

Kreatív szín- és stílustanácsadó

 

Back To Top