skip to Main Content

Állatminták

Felejts el minden előítéletet az állatmintákkal kapcsolatban, a zebra, a leopárd és a többiek visszatérnek 2018 telére, ahogy azt a kifutókon is láthattuk Victoria Beckham, Calvin Klein, Givenchy, Balenciaga és Tom Ford kollekcióiban. Az ízlésesség megtartása érdekében célszerű, ha öltözeted többi része visszafogottabb, és a magassarkút is mellőzd az állatminta mellől.

Sokunk szekrénye mélyén lapulnak állatmintás darabok. Itt az ideje elővenni őket! Természetesen kizárólag állatmintát hordani nem olyan jó ötlet, de ha egy-egy darabod ilyen mintájú lesz, mint például egy pulóver, cipő, vagy kézitáska, abszolút trendi leszel!

                        Max Mara – Bottega Veneta – Balenciaga – Tom Ford

Rétegezés

Egyes dizájnerek kicsit eltúlozták a rétegezést, de néhány tervező kifinomultabb hozzáállással fogott hozzá, például hagyva, hogy az ing alja kilógjon a pulóver alól, mindez egy hosszabb kabáttal kiegészítve. Vagy akár hordhatsz egy ruhát a nadrágod fölött, egy hosszabb kabáttal, ami így nem fog túl hangsúlyosnak tűnni.

                         Oscar de la Renta – Roksanda – Lemaire – Gabriela Hearst

Fényes darabok

A magas fényű anyagok egész évben jelen voltak a kifutókon, legyen szó bőr, műanyag vagy latex alapanyagú darabokról. Nem kell egyből nagyon extrém darabokra gondolni: a Chanel és a Rocha darabjai megmutatják, hogy visszafogottan is lehet fényes ruhákat alkotni. A Fendi újragondolta a „viharkabátot”, (trench coat) fényes felületű kivitelezéssel.


Fotók: Vogue

Folyt.köv. 🙂

Dékány Kriszta

Kreatív szín- és stílustanácsadó

Back To Top