skip to Main Content

Ma már a farmer egy kitűnően kombinálható alapdarab a ruhatárunkban.
Biztosan ti is álltatok töprengve, tanácstalanul a különböző méretű, derékmagasságú, koptatású farmerek előtt és nem tudtatok választani. Straight, slim, skinny ? Melyiket vegyem?

Pár gondolat a vásárláshoz:

Legyen koptatott vagy egyszínű?

Tudni kell, hogy a koptatás bármelyik részén is van a nadrágnak, erősít. Ezt mindig figyelembe kell venni. Ezért is javaslom mindig alapdarabnak az egyszínű sötétkék farmert koptatás nélkül. Persze, ha alma alkatod van, akkor nyugodtan választhatsz pl. csípőnél koptatott farmert. Köztudott, hogy az almáknak általában keskeny a csípője és nagyon jó lábuk van. Így ők bátran viselhetik az ilyen típusú farmereket. Körte alkatnak kifejezetten előnytelen, mivel a szélesebb csípőt hangsúlyozza.

Milyen legyen a zsebe?

A legelőnyösebb, ha a zseb ötszögletű, minél közelebb helyezkedik el középvarráshoz és tenyér nagyságú. Ha nagyon szélén helyezkednek el a zsebek, akkor optikailag széthúzzák a feneket. Ha a zseb „lecsúszott” akkor a fenék is „lecsúszik”. A zseb nélküli, csík zsebű nadrágok szintén nagyítják optikailag a feneket.

Csípőnadrág, magas derék?

Minden testalkatnak a magas derekú farmert ajánlom. Valójában ezek a farmerek a normál derékmagasságra szabott nadrágok. Persze ez alól is van kivétel. Almáknak alkatuknál fogva a csípőfazon a legelőnyösebb.

Straight, slim, skinny?

Mit is jelentenek ezek? Angolul straight leg a hivatalos neve a klasszikus egyenes szárú farmernak. Ez az egyik olyan szabás, ami szinte mindenkinek jól áll. Csípőn-fenéken szorosabb szabású, térdig kényelmesen követi a test vonalát, de nem túl szűk. Térdtől ugyanazt a szélességet hozza, innen az elnevezés is. Az angol slim elnevezés eredeti jelentése karcsú, a test vonalát követő szabásvonalra utal. Az egyenes szárúnál jóval szűkebb a csípő-fenék-comb vonalon, térd alatt körülbelül ugyanazt a szélességet viszi tovább. Általában rugalmas anyag hozzáadásával készül, mivel elég tapadós. Szépen nyújtja az alakot, szinte minden típusnak ajánlom. A skinny szó magyarul vékonyat jelent, eredetileg testalkatra használták. A legfontosabb különbség a slimhez képest, hogy a lábszárra-bokára is teljesen rásimul a szabás, kiadva ezzel viselője testkontúrját. Körte alkatnak nem ajánlom. A többi testalkat egyéni preferencia szerint viselheti.

Nálam az egyszínű slim darabok a nyerők, sötétkék, fekete és fehér színekben.

Te tudod neked melyik neked a legelőnyösebb?

Dékány Krisztina

Szín- és stílustanácsadó

 

Back To Top