skip to Main Content

Szeretnék nektek bemutatni néhány hölgyet, aki már jártak nálam tanácsadáson. Nagyon büszke vagyok rájuk, mert mertek tenni azért, hogy kilépjenek a láthatatlanságból. Még a nyáron írtam egy cikket a láthatatlan nőkről, akik a női társadalom legnagyobb részét teszik ki. Ők a negyven feletti hölgyek. Ha nem olvastad a cikkem, katt a linkre és bepótolhatod. (https://dekanykriszta.hu/a-lathatatlan-nok/)

De kezdjük el Andi történetét. Ő egy átlagos negyven feletti, két gyermekes családanya. Mikor a lányai elköltöztek otthonról, hirtelen több ideje lett, hogy újra magára is figyeljen, megtalálja a rég elvesztett ifjú és bohó Andit és, hogy megtalálja a mostanit. Azt vallom, ha igazán változást szeretnénk elérni, a belsőnkön és a külsőnkön is kell dolgoznunk. Tapasztalatom szerint a hölgyek általában a belső , lelki résszel kezdik. (jóga, önismereti tréningek, pszichológus…) Andinál sem volt ez másképp. Sok mindent kellett megértenie, feldolgoznia az eltelt évek során. Mikor már stabilabbnak, bátrabbnak érezte magát, akkor mert belenézni a tükörbe igazán, és elemezni az ott látott képet. Gondolhatjátok, hogy nem volt igazán megelégedve, azzal amit látott, de jó úton haladt az elfogadás felé. Már régóta kacérkodott, hogy igénybe veszi egy szakember segítségét, hogy a legjobbat kihozza az adottságaiból. Így jutott el hozzám.

Andi csodálatos tél típus, gyönyörű fekete hajjal, ragyogó kék szemekkel. Minden tanácsadás előtt beszélgetek egy kicsit vendégeimmel, így tudom nektek, -természetesen Andi beleegyezésével-, elmesélni történetét. Régebben szinte mindig kék és fehér ruhákban gondolkodott. Színes darabok egyáltalán nem voltak a szekrényében. Örömmel figyeltem, ahogy rácsodálkozott, hogy például egy hideg citromsárga szín milyen csodásan kiemeli az arcát, hogy ragyognak a szemei. Ahogy sokan, ő sem gondolta volna, hogy egy ilyen feltűnő, élénk szín jól állhat neki. Persze napestig sorolhatnám a felfedezett színeket: királykék, smaragd zöld, lilák árnyalatai, pink.., stb. A színelemzés végén ijedt, tágra nyílt szemekkel kérdezte: „Tényleg nekem valók, hordhatom ezeket a színeket negyven felett?” Sok hölgy reagál így, ha megszokták a „színtelen” öltözködést. Nálam a tanácsadás úgy zajlik, hogy addig nem mutatom tovább a többi színt, amíg ügyfelem nem látja, hogy az adott szín melyik árnyalata mellett ragyog a leginkább. Van akinek ez elsőre megy, van akinek több idő kell. Ne féljetek, a végére mindenki belejön. J Andi elmesélte, hogy a tanácsadás után férjével randizott egy bevásárló központban. Férje késett egy kicsit , így bement az egyik üzletbe és elkezdett színes kabátokat próbálni. Felpróbált négy különböző színt és fazont, s csak gyönyörködött a látványban. Egy picit még mindig nem merte elhinni, hogy tényleg hordhatja ezeket a színeket. És akkor váratlanul megjött a férje, akinek elállt a lélegzet a látványtól és csak annyit tudott mondani:” Azt a mindenit, ebben a zöld kabátban ragyogsz”. Rögtön meg akarta venni neki. Andi ekkor még nem bólintott rá, túl friss volt még az élmény. Később elmesélte, hogy férje másnap titokban visszament és megvette neki a kabátot. 🙂

A színelemzés után megmutatom milyen színekkel sminkeljetek, milyen rúzst, pirosítót ajánlok. Andi nem szokott sminkelni, így szorgalmasan felírta, amit ajánlottam, de láttam rajta, nem biztos, hogy ki meri próbálni a sminkelést. Bátorítottam ,hogy kezdje először a szempillaspirállal, majd ezek után próbálkozzon a rúzsok használatával. Először egy rúzst vett magának. Otthon feltette, és el is feledkezett róla. Férje, mikor hazajött, elcsodálkozott: „Andi neked milyen kék a szemed!” Ha színtipusodnak megfelelően választasz rúzst, akkor ez önmagában is ki tudja emelni a szemet.

Andi alma alkatú, átlagos magasságú hölgy. Átbeszéltük vele, mely fazonok a legelőnyösebbek neki. Tudatosodott benne, hogy mire kell a hangsúlyt fektetnie és amit nem szeretne megmutatni, azt milyen trükkökkel, szabásokkal tudja elrejteni.

Mindig fontosnak tartom elmondani, az hogy eljöttök hozzám, csak az első lépés. Bizony Andi is sokszor küldött képet, hogy ez, vagy az a ruha szerintem is jó-e neki… Időbe telt, míg ráállt a szeme a neki megfelelő színekre. Volt olyan szín, amit először csak sál formájában vett fel, így „szoktatta” magát hozzá. Ma már tudatosan csak olyan darabokat vesz, amik az ő színeinek és stílusának megfelelnek és már bátrabban sminkel. A minap úgy döntött, hogy egy sminktanfolyamra is beiratkozik, hogy az alapvető fogásokat elsajátítsa.

Andi mert kilépni a szürkeségből, újra színezte magát. Persze a változás a környezetére is kihatott. Ma már magabiztosabb, jobban kiáll magáért, hangot mer adni a véleményének, egyet nem értésének is.. Elmesélte, hogy ehhez nemcsak a belső, önismereti munka járult hozzá, hanem külsejének megtalált harmóniája is.

Ha te is kedvet kaptál Andi története alapján, keress meg! Téged is újra színezünk. Szeretnél eljönni, de egyedül nem mersz, kellene egy kis bátorítás? Gyere el barátnőddel, testvéreddel , lányoddal, édesanyáddal egy páros tanácsadásra! Hihetetlenül jó hangulat szokott lenni.

Back To Top