skip to Main Content

“Hogy mit viselek az ágyban? Két csepp Chanel No. 5-ot, természetesen”- mondta Marilyn Monroe. Habár ez a parfümökkel kapcsolatos leghíresebb mondása, én mégis egy másikat emelnék ki, ami szerint nincs olyan nő, aki ne szeretné a parfümöket, csak olyan, aki még nem találta meg az illatát.

Te megtaláltad már?

A legtöbb nő élete során ragaszkodik egy jellegzetes illathoz, amihez rendszeresen visszatér, azonban rendkívül felüdítő tud lenni egy új parfüm kipróbálása, különösen nyáron, ugyanis a téli fás, nehéz, pézsmaillatú parfümök nem igazán passzolnak a napsütéses hónapokhoz.

Az alábbiakban javaslok néhány parfümöt kipróbálásra.

A klasszikusok

A klasszikus parfümök a jó minőségű fehér ing, és a nude cipők megfelelői. Sohasem mennek ki a divatból!
Azonban a klasszikusok is újra lettek értelmezve, és sok, gyakran limitált kiadású változatot találhatsz, amik ideálisak a nyárra.

1. No. 5 L’eau
Habár Marilyn kedvenc illata a mai napig a stílus és az elegancia csúcsa, az eredeti No. 5 egy kicsit túl erős lehet nyárra. A No. 5 L’eau ennek a nyári változata citrom, mandarin és narancs, valamint jázmin és rózsa illatjegyekkel.

2. Dolce & Gabbana Light Blue Italian Zest
Habár a Dolce & Gabbana egy fiatalabb klasszikus, melyet az ezredforduló után kezdtek el forgalmazni, mégis egy biztos választás a melegebb hónapok érkezésével. Laza és szellős, akár egy mediterrán vakáció (egy üvegben) (nos, majdnem). Mellesleg az örök kedvencem. Ha pontosan a mediterrán vakációt keresed, akkor a limitált kiadású Italian Zest változat egyenesen Szicíliába repít, amint belélegzed citrusos és szicíliai cédrusos jegyeit!

3. Chanel No.19 Poudré
A Chanel No.19 Coco Chanel 1883. augusztus 19.-i születési dátumának tiszteletére készült. Habár az eredeti No.19 egy kicsit durva lehet a nyárra mohás, bőrös és szantálfás keserű jegyeivel, a Chanel No.19 Poudré egy frissebb, de mégis merészebb változata annak az illatnak, amelyet Coco maga is hordott, zöld levelekkel és liliommal kiegészítve.

Folyt.köv…

Dékány Kriszta

stylist

Back To Top